A szőlők ültetése, nevelése

Az Alföldön a gazdák túlnyomó részt egy féleképpen nevelik tőkéiket, majd készítik belőle a legfinomabb borokat. A tőkéket (leginkább a Kadarkát) úgy ültetik, hogy a későbbiek folyamán sem kell felkarózni. Ezt a nevelési technikát gyalog művelésnek is nevezik, és a metszésük is igen egyedi. Úgynevezett csercsapos metszést alkalmaznak, melynek köszönhetően minden évben bő terméssel büszkélkedhetnek a szüretelés során. A gazdák nem csak Magyarországra termelnek, nagy mennyiségű bort importra gyártanak. Ennek köszönhetően a világ rengeteg pontján találkozhatunk a jobbnál jobb magyar borokkal, valamint a külföldi borfogyasztók is szívesen fogyasztják. Ez a fajta bor egy olyan egyediséget hordoz magában, amit csak azoktól a gazdáktól kaphat meg, akik ültetik a tőkéket. A több évtizedes tapasztalat, a hozzá értő gondoskodás és a fáradságos munka az, ami ezeknek a nedűknek megadja az igazi magyar ízét. Így nem csoda, hogy a világ minden pontjáról jönnek látogatók az alföldi pincészetekbe megkóstolni Magyarország egyik legfinomabb borát.